Idag fortsatte vi på citrustemat i cafét. Blodapelsinernas tid är nu och deras färg förhöjer många bakverk och känns härliga att slösa med. -25 visade termometern i morse och Länsmansgården var lite kylslagen men när ljusen värmt ett tag så var det bara att njuta av den vackra vintern utanför och de goda dofterna i inomhus.
Blanda alla torra ingredienser, rör ner det smälta smöret och därefter ett ägg i taget.
En super enkel kladdkaka som blir riktigt bra och som är perfekt att göra om man har ont om tid.
Länsmansgårdens kladdkaka
150 gr smör
3dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 del vetemjöl
Blanda alla torra ingredienser, rör ner det smälta smöret och därefter ett ägg i taget.
Grädda i 200 grader (varmluftsugn 175) i 17 minuter, dekorera med florsocker, grädde och apelsinskivor.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar