lördag 12 januari 2013

Elsas rågbröd en riktigt succé

På Länsmansgården serverar vi smörgåsar på hembakt rågbröd, hos oss kallat för Elsas rågbröd egentligen kommer receptet från Monica Ahlberg. Men i vår familj är det Elsa som är specialist på detta saftiga och supergoda bröd som passar både till Gustafskorv och Brieost.
50 gr jäst
1 liter vatten
1/2 del olivolja
2 msk salt
5 dl fint rågmjöl
2 liter vetemjöl special
Rör ut jästen i lite fingervarmt vatten, blanda salt, olja och resten av vattnet.
Blanda ner mjölet lite i taget, knåda väl.
Jäs i 1 timma och tag upp degen och dela den i två bitar forma till två runda bröd, jäs 20-25 minuter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225grader 35- 40 minuter. Låt svalna under duk.
Lycka till!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar