I helgen kunden lördagens besökare njuta sitt kaffe i trädgården som just nu är helt fantastisk. Nästa helg är det sista helgen för konsthantverkarnas utställning - Grönt är skönt. Kom och titta och handla fint konsthantverk, kanske redan dags att tänka på julklappar.
Hela helgen har det varit Afternoon Tea, lika lyckat som första gången så i höst fortsätter Hanna och jag med detta erbjudande så håll ögonen öppna.
På begäran kommer här receptet på Café
Länsmansgårdens filmjölksbröd, enkelt, gott och hållbart och när man bakat det ett par gånger förstår man principen och tar vad man haver. Jag har till exempel blandat i lite ekologiska havregryn och minskat på mängden kross eller kli.
Mörkt filmjölksbröd
Satsen räcker till två brödformar. Rör ihop grädda och njut lite ljummet med smör eller som våra sandwich med färskost pepparrot och renstek.
8 dl filmjölk
1 3/4 dl mörk sirap
2 dl rågkross
2 dl vetekross
2 dl vetekli (kan bytas mot havregryn)
2 1/2 dl russin eller klippta aprikoser (köp Saltåkvarns ekologiska som är hur goda som helst)
1 dl solrosfrö
7 dl vetemjöl
2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
Blanda alla ingredienserna i en skål. Värm ugnen till 160 grader och grädda i 80 min ( man ser när brödet släpper formen)
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar