Kardemumma och solroskaka
Ibland är det skönt att ha recept som är enkla och snabba och den här kakan är en fullträff. Kakan kan verka enkel och det är inte fel på receptet det stämmer att det inte ska vara några ägg. Kakan blir saftig och god med en härlig smak av kardemumma. Om man vill lyxa till det servera kakan med en klick vispad ekogrädde och några färska bär.
Länsmansgårdens enkla kaka
4 msk smält smör
3 dl socker
4 dl mjölk
4 tsk bakpulver
6 dl vetemjöl
2 dl solroskärnor
1 tsk finmalen kardemumma
2 tsk grovt stötta kardemummakärnor
Blanda ihop alla ingredienserna.
Häll smeten i en smord och bröad form, 25 cm i diameter blir bra
Grädda kakan i 200 grader i 30 min (varmluftsugn 175 grader)
I helgen är det vernissagehelg........
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar